Reklama
 
Blog | Matteo Difumato

Komu straší ve věži?

Komu straší ve věži? Jedincům, kteří přitakávají politbyru a autoritářskému režimu, nebo těm, kteří skutečně odmítají jakákoli pravidla a potřebují naši pomoc?

 

 

 

Reklama

 

 

 

 

 

 

Otázek je spousta. Hlavně se nenechat zmást a vyvést z míry. Lidé, kteří s vidinou zlatého telete kráčí za jediným svým cílem – penězi – a snaží se ukrojit, ne-li ukrást z koláče co největší část, parazitují na ostatních a mimo to vyvolávají ve druhých zmatek a pochyby o jakékoli existenci ctnosti a česti. Je jen na nás, jak se s tímto chaosem vypořádáme, a důležité je, aby nebyl vyvolán v nás samých. Zachovat klid a chladnou hlavu. To je důležité více než kdy jindy. Houkání poplašných sirén, spěchající auta a lidé, nic z toho na nás nesmí působit destruktivním dojmem. Jinak nikdy nenalezneme klid a chuť žít. Paralelně s tímto a zároveň proti tomuto jdou naše každodenní běžné starosti a záleží jen na nás, jak se s tím vyrovnáme. Hlavně se nesmíme nechat vnést a vlákat do jádra té všemocné turbíny, která nás nechce vyléčit, ale jejím úmyslem je nás zneškodnit a přistoupit na její nespravedlivá pravidla hry.

To si říkám, když se zamýšlím nad notně převažující většinou přikyvujících, a hájím stranu opravdových bloudilů, kteří se nedokážou přizpůsobit jakékoliv své době. Je jich totiž (alespoň těch skutečných) málo, tak proč se jimi na druhou stranu zabývat, že? Ať tedy nepřežijí, umřou dluhy a hlady, zimou, nepokoji a sváry, jež mezi lidmi vládnou. Vždyť společnost se jich tak jako tak již dávno chtěla zbavit.